Gün Sonu Raporu

Gün Sonu Raporu

Gün Sonu raporu, gün içerisinde yapmış olduğunuz tüm satışları, açıkta bekleyen siparişleri, ödemeleri ve birçok detayı bulabileceğiniz bölümdür. Bu rapor maksimum bir hafta geriye dönük olarak alınabilir. Daha uzun süreli bir rapor için “Restoran İstatistik Raporu” kullanılabilir.


 Özet

 

Özet kısmında işletmenin bir gün içerisinde yapmış olduğu işlemlerin kısa bir özeti grafiksel verilerle desteklenerek gösterilir. Dilerseniz filtre seçeneği yardımıyla özet kısmını geçmiş bir hafta aralıkta inceleyebilirsiniz. Ayrıca alınan ödemelerden masraf işlemleri çıkarılarak o güne/günlere ait net kâr tutarınız gösterilir.


 

                                                                  




Henüz tahsilatını yapmadığınız açıkta bekleyen siparişleriniz, tahsil edilmemiş tutar kısmında gösterilmektedir. 



Gün içinde yapılan Masa Siparişi, Paket Sipariş, Direkt Satış sayıları bu alanda gösterilir. 



Ödeme tiplerine göre grafiksel gösterim ve ödemelerin detayları, listeli bir şekilde yine gün sonu özet bölümden hızlıca görüntülenebilir. 



Tüm Adisyonlar

Tüm adisyonlar sekmesi ile gün içinde yapılan tüm işlemlerin detaylarına ulaşabilirsiniz. Tüm adisyonlar sekmesi size ödemesi alınıp kapatılmış, ödemesi alınmamış, açıkta bekleyen siparişleriniz, açık hesap borç ve ödemeleriniz dahil bir çok detayı verir. 





1.      Verilen tarih aralığına ait kaç adet adisyon olduğunu gösterir.

2.      Adisyonun açılış tarih ve saati bu alanda gösterilir. Sıralamayı eskiden yeniye / yeniden eskiye dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz

3.      Bu alanda sipariş tipi gösterilmektedir. Adisyonun üç satış tipinden hangisi ile yapıldığı gösterilir.

4.      Misafir sayısı bu alanda gösterilir. Raporun sonunda toplam rakam görüntülenebilir.

5.      Siparişin durumu bu alanda gösterilir. Durumu “Hazırlanıyor” olan siparişler henüz ödemesi alınmamış siparişlerdir.

6.      Siparişin hangi kullanıcı tarafından oluşturulduğu bu alanda gösterilir. 

7.      Tahsilatlara ait detaylar bu alanda yer alır. Bir adisyon içerisinde birden fazla ödeme tipi var ise bu şekilde görüntülenir.




Sipariş tarihinin sonunda yer alan işareti, adisyonun bir gün önceden açıldığını ancak ödemesinin bir gün sonra alındığını ifade eder. Bunun yanı sıra adisyon numarasına tıkladığınızda o adisyon ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz. 



Adisyonun detayı bölümünde adisyonda yer alan ürünler, ürün bilgileri ve tahsilat detaylarını görüntüleyebilirsiniz. 
 butonu ile sipariş ekranında siparişi tekrar görüntüleyebilir, eksik girilmiş bir ürün veya tahsilat ile ilgili bir hata varsa düzeltebilirsiniz. 
 butonu ile varsa hatalı adisyonlarınızı iptal edebilirsiniz.
 butonu ile kapatılmış bir adisyonu tekrar aktif ederek adisyon içerisinde düzenleme yapabilirsiniz. 
 butonu ile siparişe ait tüm geçmiş işlemleri görebilirsiniz. Birden fazla kullanıcı siparişte işlem yaptıysa bu alanda tüm işlem detaylarını listeleyebilirsiniz.



Masa/Direkt/Paket Siparişler

Gün sonu raporu ile tüm adisyonları bir arada listeleyebileceğiniz gibi sipariş tipine göre de listeleyebilirsiniz. Sol kısımdan seçeceğiniz sipariş tipine göre sadece o türden alınmış siparişler görüntülenir. 



Açık Hesap Hareketleri 

Açık hesap çalıştığınız müşterileriniz ile ilgili detaylı tüm işlemleri bu alandan görüntüleyebilirsiniz. Adisyo size bu alanda, gün içerisinde "Açık Hesabındaki Borcundan" ödeme yapmış olan müşterilerinizi, "Açık Hesap" ödeme yöntemi ile kapatılmış siparişlerinizi ve son olarak bakiyesinde yanlışlık olan müşterilerde bir "Bakiye Düzeltme" işlemi yapıldıysa, bu işlemlerin detayını gösterecektir. 



Garson Bazlı Satışlar

İşletmelerde çalışan garsonların performansları çok önemlidir. Bazı işletmeler bu performansları değerlendirerek çalışanlarına prim ödemektedir. Adisyo ile sadece garsonlarınızın değil tüm kullanıcılarınızın ne kadar sipariş aldığını kolaylıkla takip edebilirsiniz. 




İptal Edilen Adisyonlar

Adisyo'da bir sipariş kaydedildikten sonra bu siparişin iptali sadece yetkisi olan kullanıcı tarafından mümkündür. Gün sonu raporunda, gün içinde kaç adet sipariş iptal edilmiş, hangi kullanıcı tarafından iptal edilmiş ve iptal sebeplerini içeren detayları görüntüleyebilirsiniz. 




Masraflar

İşletmenizde yapılmış olan gider/masraf işlemleri, gün sonu raporundan da görüntülenebilir. Ayrıca yapılan masraf işlemi detayları İşlemler > Gider/Masraf  İşlemleri menüsünden de görüntülenebilir. 



Zayi Olan Ürünler

Tıpkı masraf işlemlerinde olduğu gibi zayi olan ürünleri de gün sonu raporundan görüntüleyebilirsiniz. Rapor detayında zayi nedeni, sorumlu kişi, zayi tarihi gibi detaylara ulaşabilirsiniz. 



Silinen Ürünler

Sipariş kaydedildikten sonra tıpkı siparişin tamamen iptal edilmesi gibi içerisinden bir ürünün çıkarılması da yetkiye bağlıdır. Bu yetkiye sahip olan kullanıcılar, siparişin içerisinden ürün silebilirler. Silinen ürünleri gün sonu raporunda yer alan "Silinen Ürünler" sekmesinde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca raporda yer alan adisyon numarası ile siparişin detaylarına da ulaşabilirsiniz. 




    • Related Articles

    • Ürün Satış Raporu

      İşletme sahibi olarak detaylı rapor alabilmek ve buna göre işletmenizin stratejilerini belirlemek çok önemlidir. Adisyo ile bu raporlara sadece gün sonunda değil anlık olarak da ulaşmanız mümkündür.   Ürün Satış Raporu   Adisyo ile ürün satışlarınızı ...
    • Restoran İstatistikleri Raporu

      Adisyo restoran istatistik raporu, geriye dönük herhangi bir süre kısıtlaması olmadan alabileceğiniz, detaylı istatistik ve satışlarınızı görüntüleyebilmenizi sağlar.  Özet Özet sekmesinde, belirlediğiniz tarih aralığındaki veriler kısa bir özet ...
    • Stok Durum Raporu

      Stok durum raporu işletmenizdeki stok durumunu anlık kontrol etmeniz dışında geçmişe dönük stok kontrollerinizi de gerçekleştirmenizi sağlar. Belirlediğiniz tarih aralığında stok durum raporunu çekebilirsiniz. Dilerseniz stok durum raporunu excel ...
    • Adisyo Restoran Ayarları

      Restoranınızın çalışma şekli sizi diğer restoranlardan ayıran en büyük özelliğiniz olabilir. Adisyo'da bu özel ayarlamaları yapabileceğiniz hem iş akışınızı hızlandıracak, hem de fark yaratabileceğiniz detaylar bulunmaktadır.      Genel Restoran ...
    • Adisyo’da Gider Masraf Takibi

      Gider/masraf işlemleri, işletmenizin karlılığı ve maliyetlerini hesaplamanız konusunda büyük önem arz etmektedir. Adisyo ile satış yaptıkça oluşan gelirleriniz dışında, günlük giderlerinizi de kontrol atında tutabilirsiniz. Böylelikle işletmenizin ...