Adisyo'da Reçeteli Ürün Üretimi

Adisyo'da Reçeteli Ürün Üretimi

Ürünlerinizin adetli stoklarını takip edebildiğiniz gibi reçetelerini de oluşturarak stok takibi gerçekleştirebilirsiniz. Bir ürünün üretimi planlanırken, üretim için gerçekten ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri listeliyor ve üretimi en az kayıpla tamamlayacağımız hesaplamaları yapmamız gerekiyor. 

Adisyo'da Nasıl Reçete Tanımlarım?

Ürünlerinizin reçetesini hazırlarken, üretimde kullandığınız tüm ham maddelerin ürün kartını tanımlamalısınız. Örneğin, bir hamburger için reçete oluştururken kullanılan ekmek, köfte, peynir, turşu gibi tüm ham maddeler için ürün kartı açılmış olmalı.

1. Bu işlem için öncelikle "Tanımlamalar > Menü / Ürünler" sayfası açılır. Açılan sayfada eğer ham maddeler için bir kategori oluşturulmadıysa "Kategori Ekle" butonu kullanılarak kategorisi oluşturulur. Kategori oluşturulurken dilerseniz bu kategoriyi satış ekranına kapatabilirsiniz. Böylelikle çalışanlarınızın, ham madde ürünlerin satışını engellemiş olursunuz. Sonrasında "Yeni Ürün Ekle" butonu ile ham madde ürünler açılır. 



2. Adisyo farklı birimlerdeki ürünlerinizi aynı reçetede toplamanıza imkan sağlar. İstediğiniz ürün birimlerini "Birimler" butonunu kullanarak kaydedebilirsinizBu sayede üretimlerinizi ihtiyaç duyduğunuz birimler üzerinden yönetebilirsiniz.



3. Ham madde ürün kartı açılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Ürün adı ve ürün fiyatı gibi zorunlu alanlar doldurulmalıdır. Ürün fiyatı girilirken bu alan sıfır olarak geçilebilir veya kullanılan ürünün birim fiyatı yazılabilir. (Örnek: 1 kilo kıyma için 1 gram kıyma fiyatı gibi.)
Birim alanından tanımlamış olduğunuz ürünün birimi seçilebilir. (Örnek: Gram, adet, CL gibi.)
Tanımlanan ham madde ürünü de tıpkı kategori tanımındaki gibi satış ekranında gösterimi kapatılmalıdır. En önemli nokta ise tanımlamış olduğunuz ham madde ürününün "Stok Takibi Yap" parametresi açılmalı ve stok miktarı yazılmalıdır. 



4. Ürün reçetesinde yer alan tüm ham madde ürünleri tanımlandıktan sonra satışı yapılan ürün kartı açılarak "Reçeteli Ürün Kullan" parametresi aktif edilip ham madde ürünleri tanımlanmalıdır. Her ürün kendi birim tutarı kadar girilmelidir. (Örnek: 1 adet hamburger ekmeği, 150 gram hamburger köftesi, 2 adet cheddar peyniri gibi.)



5. Son olarak tanımlamış olduğunuz reçete ürünlerini "Çıkarılabilir", "Opsiyonel" yada "Normal" olarak seçebilirsiniz. Normal olarak seçtiğiniz ürün bu üründen çıkarılamaz ve mutlaka olan ürünler olacaktır. Çıkarılabilir olan ürünler, müşterinin isteği üzerine çıkarılabilen ürünler olacaktır. Opsiyonel ürünler ise müşterinin isteği üzerine üründe olmayan fakat istenilirse eklenebilecek olan ürünlerdir. 


    • Related Articles

    • Adisyo'da Menü / Ürün Tanımlama

      Adisyo, ilk üyelik işlemleri aşamasında sizin için belirli tanımlamaları otomatik olarak gerçekleştirmektedir. Örneğin hızlıca sipariş oluşturma işlemlerine başlayabilmeniz için, varsayılan olarak tanımlı 20 adet ürün getirir. Bu ürünleri daha sonra ...
    • Adisyo’da Yazıcı Tanımlama

      Adisyo, var olan bir çok termal yazıcı markası ile uyumlu çalışmaktadır, size herhangi bir cihaz kısıtlaması getirmez. Ayrıca istediğiniz kadar termal yazıcıyı Adisyo’ya entegre ederek sorunsuz şekilde çalışabilirsiniz. Yine Adisyo ile ürün bazlı ...
    • Adisyo’da Stok Takibi

      Bir işletmenin maliyetlerini hesaplaması adına kuşkusuz en önemli noktalardan bir tanesi stok takibi yapabilmesidir. Adisyo ile stoklarınızı hızlı ve kolayca takip edebilirsiniz. Stok Takibi Nasıl Yapılır? Stok takibini aktif etmek için daha önce ...
    • Adisyo’da Zayi İşlemleri

      İşletmenizde yaşadığınız bazı problemler servis araçlarınızı (tabak, bardak vs), stoklarınızı ve buna buna bağlı olarak da cironuzu etkileyebilir. Bazı ürünler satışı gerçekleşmeden zayi olabilir. Bu durumda bu ürünlerin stoğunuzdan düşmesi, ancak ...
    • Ürün Satış Raporu

      İşletme sahibi olarak detaylı rapor alabilmek ve buna göre işletmenizin stratejilerini belirlemek çok önemlidir. Adisyo ile bu raporlara sadece gün sonunda değil anlık olarak da ulaşmanız mümkündür.   Ürün Satış Raporu   Adisyo ile ürün satışlarınızı ...