Adisyo'da Menü / Ürün Tanımlama

Adisyo'da Menü / Ürün Tanımlama

Adisyo, ilk üyelik işlemleri aşamasında sizin için belirli tanımlamaları otomatik olarak gerçekleştirmektedir. Örneğin hızlıca sipariş oluşturma işlemlerine başlayabilmeniz için, varsayılan olarak tanımlı 20 adet ürün getirir. Bu ürünleri daha sonra silebilir, işletmenize özel olarak düzenleyebilirsiniz.

Nasıl Ürün Tanımlarım?

Ürünlerinizi Adisyo'ya tanımlamanızın bir kaç yöntemi vardır. Ürün tanımlama işlemi için Tanımlamalar >  Menü / Ürünler ekranını kullanmaktır. 



Ürünlerinizi tanımlamanın ilk yöntemi tüm ürünlerinizi tek seferde Adisyo'ya yüklemektir. Bu işlem için ürün tanımlama şablonuna ihtiyacınız olacaktır. Ürün tanım şablonunu, "Kategori Ekle" butonunun yanında yer alan  ikonunu ve daha sonra "Ürünleri İndir" butonunu kullanarak, bilgisayarınıza excel formatında indirebilirsiniz. 



İndirmiş olduğunuz ürün tanımlama şablonu üzerinde, kendi kategorilerinizi, ürünlerinizi ve fiyatlarınızı belirleyebilirsiniz. 



Excel şablonu üzerinde ürünlerinizi düzenledikten sonra aynı şekilde  "Kategori Ekle" butonunun yanında yer alan  ikonunu, daha sonra "Ürünleri Yükle"  butonunu kullanarak hazırladığınız şablonu Adisyo'ya yükleyebilirsiniz. 



Ürün yükleme sihirbazı size adım adım yapmanız gereken işlemleri belirtecektir. 
   
Tek seferde en fazla 400 adet ürün                   * Dilerseniz excel şablonunu bu adımda da       * Hazırladığınız excel şablonunu "Dosya Seç" 
yükleyebilirsiniz                                                           indirebilirsiniz. Şablonu indirdiyseniz bu               butonu ile sihirbaza yüklemelisiniz. 
                                                                                            adımı geçebilirsiniz.                                                           


 
Ürünler başarılı bir şekilde tanımladığına dair bilgi mesajı göreceksiniz. 
Tanımlama sırasında bir sorun yaşamanız halinde Adisyo Destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

İkinci yöntem olarak ürünlerinizi Adisyo'ya tek tek tanımlayabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle tanımlayacağınız ürünlerin kategorisini oluşturmalısınız. "Kategori Ekle" butonunu kullanarak kategori tanımlayabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz kategoriye ait ürünleri, "Yeni Ürün Ekle" butonu ile oluşturabilirsiniz. 



Ürün Detay Ekranı

Ürün tanımlama ekranı kendi içerisinde bir çok detay barındırmaktadır. 

 - Ürün detay ekranının sol kısmında ürüne ait isim, fiyat ve porsiyon gibi genel bilgiler yer alır.

 - Bu alandan dilerseniz satış ekranında dikkat çekmesi adına ürün rengini değiştirebilirsiniz. 

 - Tanımlamış olduğunuz ürün, işletmenizde fazlaca satışı yapılan ürünlerinden biriyse bu ürünü favori ürün olarak belirleyebilir ve satış ekranında favori ürünler kategorisinde görünmesini sağlayabilirsiniz.

 - Ürününüz sezonluk sattığınız bir ürün ise bu ürünü satış ekranından "Satış Ekranında Göster" parametresini kapatarak   kaldırabilirsiniz. 

 - Ürününüze tanımlamış olduğunuz özelliklerin satış ekranında mutlaka sorulmasını istiyorsanız bu parametreyi aktif   etmelisiniz. 

 - Mutfak ekranında görünmesine gerek olmayan ürünlerinizi bu bölümden belirleyebilirsiniz. 


Ürününüzün genel bilgilerini bu alandan değiştirebilirsiniz. Ürün adı, KDV oranı ve mutfak grubu gibi alanlar buradan düzenlenebilir. Ürünlerinize ait mutfak gruplarını bu bölümden belirleyebilirsiniz. Böylece farklı mutfak gruplarına ait yazıcılardan çıktı alabilir veya mutfak ekranlarında görüntüleyebilirsiniz. 



Ürününüze ait porsiyon bilgisi ve diğer ayrıntılı tanımlamaların tamamı bu alandan yapılır. 
- Ürününüze birden fazla porsiyon tanımlayabilir, her porsiyon için ayrı bir fiyatlandırmada bulunabilirsiniz. Ayrıca ürünün maliyet tutarını da bu alandan belirleyebilirsiniz. 
- Ürününüze, sipariş tipine göre farklı fiyat belirleyebilirsiniz. (Paket sipariş ve gel al siparişte farklı fiyat uygulaması gibi.)
- Adisyo'da barkodlu ürün satışı yapabilirsiniz. Ürününüze ait barkod numarasını, "Barkod Ekle"  parametresini aktif ederek girebilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınıza tanımlayacağınız barkod okuyucu ile bu ürünlerinizin satışını hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. 
- Ürünlerinize reçete tanımlayarak bu reçeteler sayesinde stok takibi yapabilirsiniz. Detaylar için Adisyo'da Reçeteli Ürün Üretimi dokümanına bakabilirsiniz. 
- Ürünlerinize ait özellikleri bu alandan tanımlayabilirsiniz. Detaylar için Adisyo’da Özellik Tanımlama dokümanına bakabilirsiniz.
- Ürününüze ait stok takibi başlatmak istiyorsanız "Stok Takibi Yap" parametresini kullanabilirsiniz. Detaylar için Adisyo’da Stok Takibi dokümanına bakabilirsiniz. 
- Bir menü tanımlıyorsanız, bu menüye ait ürünlerin girişini "Menü Tanımlama" parametresini aktif ederek yapabilirsiniz. Detaylar için Adisyo'da Seçimli Menü Tanımlama dokümanına bakabilirsiniz. 


Bilmenizde Fayda Var !

Ürün tanım erkanında bazı detaylar işletmenize bir çok fayda sağlayacaktır.

Toplu Ürün İşlemleri

Toplu ürün işlemleri, ürünlerinizi toplu şekilde ekranda görüntülemenizi sağlayacaktır. Bu ekrandan ürünlerinizin hızlıca fiyat bilgisini ve kdv oranını değiştirebilirsiniz. Ayrıca porsiyon ve özellik seçimini zorunlu yapabilir, stok takibini aktif edebilirsiniz.



 
Kategorileri Sırala

Ürünlerinizin kategorilerini dilediğiniz gibi sıralayabilirsiniz. 





Favori Ürünler 

İşletmenizde en çok satışı yapılan ürünleri "Favori Ürünler" kategorisinde toplayabilirsiniz. Bu kategori için herhangi bir tanımlama yapmanıza gerek yoktur. Ürün kartlarının sol üst köşesinde yer alan ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Adisyo, sizin için farklı kategorideki ürünleri favori ürünler kategorisi altında toplayacaktır. 



Ürün Kopyalama 

İşletmenizde benzer özelliklere sahip birden fazla ürün var ise ürün kopyalama butonu yardımı ile hızlıca bu ürünleri oluşturabilirsiniz. 



Birimler

Ürünlerinizin satış birimleri çeşitlilik gösterebilir. Porsiyon olarak sattığınız ürünler olduğu gibi adetli yada gram olarak sattığınız ürünler de olabilir. Tüm birimlerinizi bu alandan tanımlayabilirsiniz. 



Mutfak Grupları 

Mutfağınızı bölümlere ayırarak, ürünlerinizin farklı yazıcılardan çıkmasını veya farklı mutfak ekranlarında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin İçeceklerin Bar grubunda gösterilmesi gibi.



    • Related Articles

    • Adisyo'da Seçimli Menü Tanımlama

      Özellikle franchise işletmeler kampanyalı menüler oluşturarak, müşterilerine avantajlı fiyata ürünlerini ulaştırırken işletmesi için karlılık sağlamaktadır. Adisyo ile kolayca ürünlerinizi menü haline getirerek bu şekilde satışını ...
    • Adisyo’da Özellik Tanımlama

      İşletmenize gelen müşterilerinizin, hizmet verdiğiniz ürünlerle ilgili farklı istekleri olabilir. Bu istekleri Adisyo’daki “Özellik Tanımlama Modülü” sayesinde kolayca yönetebilirsiniz.   Özellik Tanımlama Ürünlerinize ait özellikleri Tanımlamalar > ...
    • Adisyo’da Yazıcı Tanımlama

      Adisyo, var olan bir çok termal yazıcı markası ile uyumlu çalışmaktadır, size herhangi bir cihaz kısıtlaması getirmez. Ayrıca istediğiniz kadar termal yazıcıyı Adisyo’ya entegre ederek sorunsuz şekilde çalışabilirsiniz. Yine Adisyo ile ürün bazlı ...
    • Adisyo’da Müşteri Tanımlama

      Paket sipariş ve açık hesap çalışan işletmeler için müşteri bilgilerinin tutulması büyük önem taşımaktadır. Müşteri Tanımlama Adisyo’da müşteri tanımlama işlemini iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İlk yöntem Tanımlamalar > Müşteriler alanından ...
    • Adisyo’da İndirim Tanımlama

      Bazı özel günlerde müşterilerinize özel indirimler tanımlamak, işletmenize olan bağlılığı arttıracaktır. Fakat bu indirimleri kasada hesaplamak hem size hem de müşterilerinize vakit kaybettirecektir. Adisyo, bu noktada size indirim tanımlama modülü ...